Bespaar op je energiefactuur: zet in op duurzame woontechnieken

De huidige energieprijzen rijzen de pan uit. Door in te zetten op duurzame woontechnieken, kan je de bedragen op je factuur al voor een groot stuk doen dalen. Heb je al eens gedacht aan het vernieuwen van je verwarmingsketel, het installeren van een warmtepomp of aan regenwaterrecuperatie? Bij Van Marcke kan je – naast badkamers – terecht voor duurzame woontechnieken. Ontdek hoe jij kan besparen op je energiekosten!

Investeer in slimme verwarmingstechnieken

Wist je dat méér dan de helft van je energieverbruik naar verwarming gaat? Heb je een oudere woning, dan kan het zelfs oplopen tot 60%. Investeren in duurzame verwarmingstechnieken is dus zonder twijfel een slimme zet. Bovendien kan je je beroepen op verschillende premies.

Bij Van Marcke, specialist in energiezuinige verwarmingsinstallaties, kan je terecht voor alle verwarmings- en wateroplossingen. Denk daarbij aan warmtepompen, zonnepanelen, verwarmingsketels, ventilatiesystemen, regenwaterpompen, waterfilters, elektrische boilers en veel meer. Wij zetten hieronder enkele slimme besparingsoplossingen voor jouw energieverbruik in de kijker!

Zonneboiler

De meest duurzame manier om je water te verwarmen is met een zonneboiler. Een zonneboiler is verbonden met zonnecollectoren op je dak. Die collectoren slaan de warmte van zonnestralen op in een vat en verwarmen water voor sanitair gebruik – zoals de afwas of de douche – dankzij een warmtewisselaar. De warmte van de zon is gratis en kan jouw kosten voor het verbruik van warm water tot 40 à 60% doen dalen. De kleine investering die een zonneboiler vergt, kan jou dus een grote besparing op jouw energiefactuur opleveren!

Warmtepomp

De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een zonneboiler. Een warmtepomp haalt ook gratis energie uit de natuur, met name de lucht, de bodem of het grondwater. Dé ideale oplossing dus om te besparen op je energiefactuur. Voor je investeert in een warmtepomp, doe je er goed aan je woning te isoleren, luchtdicht te maken en te voorzien van een gecontroleerd ventilatiesysteem. De energiebehoefte van je woning zal op die manier dalen en zo zal je ervoor zorgen dat je je woning op lage temperatuur kan verwarmen. Het is trouwens altijd verstandig om te isoleren: de binnentemperatuur blijft constanter en je woning warmt sneller op.

Verwarmingsketel

Indien een zonneboiler of een warmtepomp niet tot de mogelijkheden behoren, kies dan voor een nieuwe verwarmingsketel. Hierdoor kan je ook een hoop geld besparen. En dit alleen al door je oude ketel te vervangen door een nieuwe, duurzame variant. Wist je dat je door over te stappen op een gascondensatieketel je tot 20% kan besparen op je factuur? Dankzij het beperkte stralingsverlies en de condensatietechniek van een gascondensatieketel behaal je een hoog rendement. En zo win je meer warmte. Het is dus niet enkel goed voor je portefeuille, maar ook voor het milieu.

Big Blue by Van Marcke

Van Marcke heeft een aantal Big Blue Points, verspreid over acht verschillende showrooms in België. In deze expertisecentra kan je terecht voor informatie en advies op maat over energievriendelijke verwarmingsoplossingen. De Big Blue-specialisten geven jou gepast advies op maat van jouw woning en een offerte. Aan de hand van een uitgebreid aanbod aan energiezuinige oplossingen, word je in negen stappen begeleid naar een energievriendelijkere woning. Maak een afspraak met één van de energieadviseurs en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn om te besparen op jouw energiefactuur.


(Ver)bouw duurzaam en investeer in hernieuwbare energietechnieken zoals zonnepanelen
(Ver)bouw duurzaam en investeer in hernieuwbare energietechnieken zoals zonnepanelen

Het straatbeeld ziet er sinds enkele jaren een stuk anders uit. Zo worden de meeste daken en garages tegenwoordig gesierd door zonnepanelen. Overweeg jij...

Lees meer
Warmtepompboiler: duurzaam alternatief voor een elektrische boiler
Warmtepompboiler: duurzaam alternatief voor een elektrische boiler

Iedereen heeft het voortdurend over de warmtepomp. Helaas is dit systeem niet voor iedere woonsituatie de meest geschikte keuze. Gelukkig zijn er nog...

Lees meer
Van Marcke badkamermeubels: duurzaam, esthetisch en van Belgische makelij
Van Marcke badkamermeubels: duurzaam, esthetisch en van Belgische makelij

Energie-eisen worden steeds strenger, het gebruik van duurzame materialen wint aan terrein en productie met respect voor de natuur wordt alsmaar groter....

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Is verwarming op waterstof de toekomst? En kan het aardgas vervangen?
  Is verwarming op waterstof de toekomst? En kan het aardgas vervangen?

  Is waterstof het aardgas van de toekomst? We vroegen het aan energie-expert Pieter Vingerhoets van VITO/EnergyVille.

  Lees meer
 • “Geen budget om te renoveren? Dan kan je geen woning meer kopen”
  “Geen budget om te renoveren? Dan kan je geen woning meer kopen”

  Koop je in 2023 een energieverslindend huis, dan ben je verplicht om dat binnen de vijf jaar te renoveren. Maar welke impact heeft dat op je budget?

  Lees meer
 • Steeds vaker klachten over verkeerde EPC-waarde: waar loopt het mis?
  Steeds vaker klachten over verkeerde EPC-waarde: waar loopt het mis?

  Wat zijn de meest voorkomende fouten, kan je zulke fouten voorkomen en waarheen met een klacht over de EPC-waarde? Wij geven antwoord op deze vragen.

  Lees meer
 • Renovatie Mechelse rijwoning: “Veel licht en ruimtegevoel zonder de oppervlakte te vergroten”
  Renovatie Mechelse rijwoning: “Veel licht en ruimtegevoel zonder de oppervlakte te vergroten”

  Sander en Saskia willen hun smalle rijwoning niet per se uitbreiden. Wel willen ze meer ruimtegevoel en daglicht.

  Lees meer