Hoe werk je niveauverschillen weg in de tuin?

Een gazon met natuurlijke glooiingen. Of een terras dat hoger ligt dan de rest van de tuin. Het geeft cachet aan je tuin. Egaliseren zou zonde zijn. Maar hoe haal je het maximale uit die niveauverschillen? Hoe zet je ze optimaal in om je buitenruimtes extra karakter te geven? Met praktische en esthetische betonoplossingen maak je er een knap, comfortabel en veilig geheel van.

Zwevende trappen

Ebema_Stone&Style beschikt over tal van elegante opties om hoogteverschillen te overbruggen en zo harmonie in je tuin te creëren. Om twee niveaus op een mooie en aangename manier met elkaar te verbinden, zijn zwevende betonnen trappen een slim idee. Je maakt de ‘treden’ zo groot als je maar wil.

De stoere Eurodal Residential- vloerplaten zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in bijzonder groot formaat: tot wel 200 cm lang. Maar ook de zijdezachte Smooth Megategels doen perfect dienst als zwevende trap. Primeert een snelle en eenvoudige plaatsing? Dan kan je natuurlijk kiezen voor de Megatrap in beton.

Boordstenen en palissades

Ligt je tuinpad of inrit wat hoger of lager? Met betonnen palissades werk je ze mooi af. Je kiest uit diverse vormen en oppervlaktestructuren. De egaal vlakke Carreau, de robuuste Rockstone, de nostalgische Cassaia, de vertrouwde Classic of de gekliefde Cliffstone, … Voor elke gewenste stijl is er wel een gepaste uitvoering.

Voor wie het groots ziet, zijn er de strakke, vierkante Mega-palissadeboordstenen. Je vindt ze in XL-formaten tot wel 100 op 100 cm.

Muurelementen van Ebema_Stone&Style

Het ruime gamma van Ebema_Stone&Style heeft opties in elke stijl. Op die manier kan je eindeloos combineren met verschillende betonnen elementen. Zelfs muurelementen. Handig én mooi om niveauverschillen in de kijker te zetten en netjes af te bakenen. Denk onder meer aan verhoogde borders, mooie randen of muurtjes om delen of hoeken van je tuin of terras te accentueren.

De gekliefde Cliffstone met zijn natuurstenen look staat prachtig in een landelijke stijl. De strakke gevelstrip Walling Line sluit dan weer naadloos aan bij een hedendaagse woning met stadstuin.

Speels en creatief?

Als het wat origineler mag, kan je ook met U- of L-elementen aan de slag. Als trap, bankje, plantenbak of om je boordstenen af te bakenen … Ze zijn ontzettend multifunctioneel!

En ook het Betinoc-borderassortiment van Ebema_Stone&Style is het overwegen waard. Deze borders zijn gemaakt van gewapend beton en gedeeltelijk omhuld met inox of cortenstaal. Duurzaam en makkelijk te combineren met de betonnen megategels, klinkers of zelfs een cortenstalen plantenbak of ornament.


Stijlvolle betonoplossingen om niveauverschillen in je tuin te overbruggen? Ontdek het aanbod van Ebema_Stone&Style.


Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends
Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends

Elegante betonoplossingen voor tuin, terras en inrit die comfort, functionaliteit en duurzaamheid combineren. Dat is waar Ebema_Stone&Style voor staat. ...

Lees meer
Slimme, waterpasserende verharding: een ecologische keuze
Slimme, waterpasserende verharding: een ecologische keuze

De klimaatverandering laat niemand onberoerd. De weersomstandigheden worden extremer. Te droge periodes en hevige stortbuien wisselen elkaar af. Daardoor...

Lees meer
De vele voordelen van grootformaatbetontegels
De vele voordelen van grootformaatbetontegels

Knappe betontegels in groot formaat: ze ogen prachtig op een terras, tuinpad, oprit of rond een zwembad. Daar dragen ze bij tot een echt resortgevoel. Maar ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Bescherm je planten tegen de hitte met deze protips
  Bescherm je planten tegen de hitte met deze protips

  Onze planten hebben de afgelopen weken geleden onder de hitte. Hoe kunnen we in dit weer onze flora beschermen?

  Lees meer
 • Kleine zwembaden voor kleine tuinen
  Kleine zwembaden voor kleine tuinen

  Een grote tuin is geen must voor een zwembad. Ook in een meer bescheiden tuin kan het, kleiner van formaat maar met evenveel water- en zwemplezier.

  Lees meer
 • Leestip: maak je tuin stap voor stap ecologisch
  Leestip: maak je tuin stap voor stap ecologisch

  Droom je van een ecologische tuin waarin planten spontaan mogen groeien, dieren welkom zijn en water een plaats krijgt? Dit boek helpt je op weg.

  Lees meer
 • Een groener en sterker gazon? Zo pak je het stap voor stap aan
  Een groener en sterker gazon? Zo pak je het stap voor stap aan

  Een perfect gazon alleen iets voor bij de buren? Dat denk je maar. Met dit handig stappenplan speel je zelf een groener en vooral sterker gazon klaar.

  Lees meer