“Verstandig omspringen met energie”, thema van Batibouw, waar Reynaers Aluminium op inspeelt

De laatste maanden zijn onze energiefacturen sterk gestegen. We moeten dus manieren zoeken om energie te besparen. De beste manier om energie te besparen is je huis goed te isoleren, bijvoorbeeld door de ramen te vervangen. Ramen en deuren hebben namelijk een grote invloed op je energieverbruik. Wist je dat 10 tot 40% van een gevel uit ramen en deuren bestaat? Dat is een groot oppervlak waarbij veel warmte verloren kan gaan. Het is dus belangrijk om bij het isoleren van je gevel ook aan de ramen te denken. Deuren en ramen moeten dus in overeenstemming zijn met de isolatie die u aan de gevel aanbrengt. Een goede isolatie zorgt namelijk voor een aangenaam binnenklimaat.

Energie besparen met aluminium als materiaalkeuze 

Wat je renovatie- of bouwproject ook is, aluminium is altijd een goed idee.

Reynaers Aluminium systemen garanderen een hoog isolatieniveau. Strikte luchtdichtheid en thermische isolatie garanderen een aanzienlijke vermindering van het warmteverlies. Daardoor wordt je huis energie-efficiënter en draag je bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Onze profielen hebben een levensduur van meer dan 40 jaar. Ze roesten niet, vergaan niet en zijn vormvast. Daarnaast zijn ze in al die tijd bijzonder makkelijk te onderhouden. Het is voldoende om ze een paar keer per jaar schoon te maken met water en een schoonmaakmiddel.  Bovendien is aluminium 100% recycleerbaar zonder aan kwaliteit in te boeten.

Je renovatie of nieuwbouw klaar voor de toekomst met MasterLine en MasterPatio van Reynaers Aluminium

Als je investeert, zorg er dan voor dat je investering rendeert en klaar is voor de toekomst. Vanaf 2030 moeten immers alle woningen voldoen aan het energielabel D en vanaf 2050 zal je woning zelfs moeten voldoen aan het energielabel A of A+

MasterLine ramen en deuren en MasterPatio schuiframen zijn een uitstekende keuze om deze doelstellingen te halen.

Beide oplossingen zorgen ervoor dat je woning, voor wat betreft het schrijnwerk, zal voldoen aan het energielabel D (verplicht vanaf 2030) en dus ideaal voor renovatieprojecten.

Voor nieuwbouw (lage-energiewoning of passiefbouw) kan je voor dezelfde producten kiezen om te voldoen aan de actuele eisen maar voor een supergeïsoleerde woning met energielabel A of A+, kies je dan voor de High Insulation versies: MasterLine 8 HI+ of MasterLine 10 voor ramen en deuren en de MasterPatio HI voor de schuiframen en dit allemaal in combinatie met drievoudige beglazing.

Aluminium profielen zijn niet alleen duurzaam, maar ook op vlak van esthetiek zeer in trek.

Een sterk materiaal dat grote ramen met slanke profielen mogelijk maakt. Zo geniet je van heel veel natuurlijke lichtinval en een wijd zicht. Reynaers Aluminium oplossingen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en in een brede waaier van afwerkingen. En of het nu gaat om een industriële, moderne of klassieke stijl, aluminium past perfect in elk type woning.

Gratis isolatie upgrade tijdens Batibouw

Op Batibouw kan je al onze duurzame oplossingen komen ontdekken en krijg je advies van ons team.

Bovendien geniet je tijdens Batibouw van een gratis isolatie upgrade op ramen, deuren en veranda’s van Reynaers Aluminium. Voor de prijs van een standaard Reynaers Aluminium systeem ontvang je gratis het HI (High Insulation) systeem.

Actie geldig tot 31 maart 2023 bij de vakman in jouw buurt.

Reynaers Aluminium als duurzaam bedrijf

Bij Reynaers Aluminium willen we de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren, vandaag én in de toekomst. Bij alles wat we doen, staat duurzaamheid dan ook voorop. Onze oplossingen maken gebouwen niet alleen bijzonder energie-efficiënt, ook als bedrijf proberen we jaar na jaar onze impact op het milieu te verminderen.

Daarom richten wij ons op de aankoop van gerecycleerd aluminium (dat zijn kwaliteit niet verliest), maar helaas is er niet genoeg gerecycleerd aluminium beschikbaar.  Wij vullen dit aan met het gebruik van koolstofarm aluminium.

Ook binnen de werking van het bedrijf zelf leveren we continu duurzame inspanningen op alle vlakken - van productie tot transport, van eigen energiebeheer tot personeelsbeleid.

Lees er alles over


Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade
Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade

Welkom bij een Reynaers Aluminium vakman in je buurt Reynaers Aluminium organiseert een opendeurweekend op 25 en 26 maart waarbij je welkom bent bij een...

Lees meer
Gratis isolatie upgrade van 1 t.e.m. 31 maart bij Reynaers Aluminium
Gratis isolatie upgrade van 1 t.e.m. 31 maart bij Reynaers Aluminium

Hoog- tot superisolerende ramen en deuren voor de prijs van de standaard versie De energiecrisis dwingt mensen om manieren te zoeken om energie te...

Lees meer
MasterLight – Nieuwste lichtstraten van Reynaers Aluminium
MasterLight – Nieuwste lichtstraten van Reynaers Aluminium

Een ruimer woon-gevoel en meer natuurlijk daglicht Nu renovaties alsmaar populairder worden, neemt ook de vraag naar esthetische technieken om een...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie