Je bent een houtkachel aan het installeren, heb je er al aan gedacht om deze aan te kleden?

Vandaag kan de houtkachel worden beschouwd als een decoratief element, naast zijn primaire functie! Het aansluitingskanaal, als het zichtbaar is, is ook een integraal onderdeel van de decoratie van je interieur. Het merk Poujoulat biedt een accessoire aan om jouw aansluitingskanaal te personaliseren en tegelijkertijd extra veiligheid te bieden: de geventileerde bekleding.

Geventileerde bekleding

De geventileerde bekleding is een bekleding voor het aansluitkanaal: 2 gelakte schuifelementen in inox roestvrij staal kunnen eenvoudig rond het kanaal worden geplaatst.

Het systeem is in de hoogte verstelbaar en is verkrijgbaar in 8 matte RAL-kleuren: RAL 9021-vuurrood, RAL 9022-paarsrood, RAL 9025-mosgroen, RAL 9024-saffierblauw, RAL 9029-aardebruin, RAL 9028-chocoladebruin, RAL 9027-leisteengrijs, RAL 9026-muisgrijs.

Hoge en lage ventilatie

De geventileerde bekleding maakt, zoals de naam al aangeeft, een hoge en lage ventilatie mogelijk, wat resulteert in een zeer sterke daling van de temperatuur bij het contact met het kanaal. Het verkleint de veiligheidsafstand van het aansluitkanaal tot 1D (1D is gelijk aan de diameter van het aansluitkanaal) tussen het aansluitkanaal en de brandbare wand.

Je kan de geventileerde bekleding zelf installeren, maar wij adviseren om een professional in te schakelen die de gevelbekleding integreert in de installatie van alle producten.


Efficience: het systeem voor houtverwarmingen met hoog rendement
Efficience: het systeem voor houtverwarmingen met hoog rendement

EFFICIENCE is de ideale oplossing om huidige generatie houtverwarmingstoestellen aan te sluiten in een luchtdichte woning. Het is een gesloten driewandig...

Lees meer
Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel
Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel

Woningen worden steeds hermetisch dichter. Daarom ontwikkelde Poujoulat het PGI-systeem, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten. Dit systeem is...

Lees meer
Esthetische aansluiting voor houtkachels en pelletkachels
Esthetische aansluiting voor houtkachels en pelletkachels

Om onze wens naar een steeds verder gaande personalisatie van ons interieur tegemoet te komen, heeft Poujoulat meerdere oplossingen voor de aansluiting van ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie