Dakafdichting: moet ik kiezen voor een slab of een bodemplaat voor mijn schoorsteen?

Voor de dakuitgang van mijn metalen schoorsteen, welke optie moet ik kiezen tussen een slab of een bodemplaat? Wat is het verschil tussen die twee? Hier volgt een korte uitleg om een en ander te verduidelijken.

1. De slab

De slab wordt gebruikt om het dakbedekkingsmateriaal af te dichten op een roestvast stalen rookkanaal (de slab wordt geleverd met een afdichtingsmanchet, voor de verbinding tussen het rookkanaal en de slab).

De slab moet op het dak worden geïnstalleerd en het rookkanaal moet er doorheen worden geleid; de afdichtingsmanchet die om het kanaal is geschoven, moet op de slab neerkomen. Vervolgens moet een siliconen afdichting worden gemaakt tussen het rookkanaal en de kraag om de spleet op te vullen en uw installatie waterdicht te maken.

2. Op maat gemaakt: de waterdichte basis en een dakuitgang naar uw smaak

De in de fabriek vervaardigde waterdichte bodemplaten zijn speciaal ontworpen naar gelang van de helling van het dak en het soort materiaal dat voor het dak wordt gebruikt. Dit is echt "industrieel maatwerk". Zodoende kan een bodemplaat de waterdichtheid van een dakuitgang garanderen. Het maakt de aanpassing van dakuitgangen op alle hellingen mogelijk.

Hoe wordt de bodemplaat op het dak bevestigd?

De waterdichte bodemplaat is ontworpen volgens de traditionele beginselen van zinken dakdekkers. Het wordt aangebracht in de plaats van 4, 6 of 8 tegels. Het wordt aan de achterkant aan een lat vast gehaakt om wegglijden te voorkomen. Absolute waterdichtheid is gegarandeerd.

De basis is gemaakt van gegalvaniseerd staal volgens het model van de schoorsteen, het profiel van de dakpan en de helling van het dak. Het kan worden geverfd in de gewenste afwerking. Het wordt droog gemonteerd en behoeft geen voegen of afdichtingsmiddelen.

Zo kunt u ook een dakuitgang kiezen met een specifieke esthetiek: design met Optimale, hedendaags met Ronde en Luminance, traditioneel met Tradinov, enz. (zie POUJOULAT DAKUITGANGEN).


Efficience: het systeem voor houtverwarmingen met hoog rendement
Efficience: het systeem voor houtverwarmingen met hoog rendement

EFFICIENCE is de ideale oplossing om huidige generatie houtverwarmingstoestellen aan te sluiten in een luchtdichte woning. Het is een gesloten driewandig...

Lees meer
Isolerende schelp Coqisol voor het rookkanaal
Isolerende schelp Coqisol voor het rookkanaal

Poujoulat biedt een innoverend systeem aan dat is bedoeld voor de doorsteek van rookkanalen door plafonds, daken en muren.

Lees meer
Gaskachel of gashaard: kies Duogas!
Gaskachel of gashaard: kies Duogas!

DUOGAS zorgt voor de aansluiting van gaskachels en gashaarden in de individuele woning. Het zorgt voor de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Poujoulat heeft ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie