Dakafdichting: moet ik kiezen voor een slab of een bodemplaat voor mijn schoorsteen?

Voor de dakuitgang van mijn metalen schoorsteen, welke optie moet ik kiezen tussen een slab of een bodemplaat? Wat is het verschil tussen die twee? Hier volgt een korte uitleg om een en ander te verduidelijken.

1. De slab

De slab wordt gebruikt om het dakbedekkingsmateriaal af te dichten op een roestvast stalen rookkanaal (de slab wordt geleverd met een afdichtingsmanchet, voor de verbinding tussen het rookkanaal en de slab).

De slab moet op het dak worden geïnstalleerd en het rookkanaal moet er doorheen worden geleid; de afdichtingsmanchet die om het kanaal is geschoven, moet op de slab neerkomen. Vervolgens moet een siliconen afdichting worden gemaakt tussen het rookkanaal en de kraag om de spleet op te vullen en uw installatie waterdicht te maken.

2. Op maat gemaakt: de waterdichte basis en een dakuitgang naar uw smaak

De in de fabriek vervaardigde waterdichte bodemplaten zijn speciaal ontworpen naar gelang van de helling van het dak en het soort materiaal dat voor het dak wordt gebruikt. Dit is echt "industrieel maatwerk". Zodoende kan een bodemplaat de waterdichtheid van een dakuitgang garanderen. Het maakt de aanpassing van dakuitgangen op alle hellingen mogelijk.

Hoe wordt de bodemplaat op het dak bevestigd?

De waterdichte bodemplaat is ontworpen volgens de traditionele beginselen van zinken dakdekkers. Het wordt aangebracht in de plaats van 4, 6 of 8 tegels. Het wordt aan de achterkant aan een lat vast gehaakt om wegglijden te voorkomen. Absolute waterdichtheid is gegarandeerd.

De basis is gemaakt van gegalvaniseerd staal volgens het model van de schoorsteen, het profiel van de dakpan en de helling van het dak. Het kan worden geverfd in de gewenste afwerking. Het wordt droog gemonteerd en behoeft geen voegen of afdichtingsmiddelen.

Zo kunt u ook een dakuitgang kiezen met een specifieke esthetiek: design met Optimale, hedendaags met Ronde en Luminance, traditioneel met Tradinov, enz. (zie POUJOULAT DAKUITGANGEN).


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Esthetische aansluiting voor houtkachels en pelletkachels

Esthetische aansluiting voor houtkachels en pelletkachels

Om onze wens naar een steeds verder gaande personalisatie van ons interieur tegemoet te komen, heeft Poujoulat meerdere oplossingen voor de aansluiting van ...

Lees meer

Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel

Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel

Woningen worden steeds hermetisch dichter. Daarom ontwikkelde Poujoulat het PGI-systeem, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten. Dit systeem is...

Lees meer

Gaskachel of gashaard: kies Duogas!

Gaskachel of gashaard: kies Duogas!

DUOGAS zorgt voor de aansluiting van gaskachels en gashaarden in de individuele woning. Het zorgt voor de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Poujoulat heeft ...

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken