Esthetische aansluiting voor houtkachels en pelletkachels

Om onze wens naar een steeds verder gaande personalisatie van ons interieur tegemoet te komen, heeft Poujoulat meerdere oplossingen voor de aansluiting van houtkachels. Elke oplossing is een technische innovatie op zich en voldoet daarbij aan de strengste veiligheidsnormen.

Enkelwandig kanaal voor houtkachels

 • DE GEËMAILLEERDE AANSLUITING
  De geëmailleerde aansluiting bestaat uit een starre uitvoering en een unieke mechanische stabiliteit. Dit gamma, continu laser gelast, wordt geproduceerd onder strenge kwaliteitseisen en is beschikbaar in een waaier van kleuren waardoor er naar een harmonieus geheel van houtkachel en interieur kan gezocht worden. Het gamma is beschikbaar in glanzend bruin, mat grijs, glanzend wit, mat zwart en glanzend zwart.

 • STALEN KACHELBUIZEN 2 MM
  De esthetiek van de gelakte afwerking en de duurzaamheid van het product geven een meerwaarde ten opzichte van traditionele aansluitingen.

Enkelwandig kanaal voor pelletkachels

Om aan de nieuwe verwachtingen voor aansluitingen te voldoen, introduceert Poujoulat een nieuw enkelwandig kanaal voor: GEËMAILLEERDE KACHELBUIZEN MET VEZEL DICHTINGEN.

Dubbelwandig geisoleerd kanaal of concentrisch kanaal: welke afwerking?

Afhankelijk van het type verwarmingstoestel bestaan er verschillende types van rookgaskanalen (dubbel- of driewandig): THERMINOX, PGI, EFFICIENCE. Sommige systemen zijn voorzien van een isolatie (noodzakelijk in het geval een houtkachel zal worden gebruikt), bijvoorbeeld bij een plafonddoorgang. Ze zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren.

Esthetische afwerkingen voor het plafond

 • De plafond afwerkingsplaat laat toe om de verbinding tussen het rookkanaal en het aansluitingskanaal te verbergen. De plaat kan in wit of in zwart of in de gewenste RAL kleur geleverd worden.

 • HET RECHTE AFWERKINGSELEMENT laat de verbinding tussen het rookkanaal op de zolder en het aansluitingskanaal onder het plafond toe, omdat het over zijn volledige lengte geïsoleerd is en dus conform voor het doorvoeren van de vloer. Het is eveneens beschikbaar in zwart, wit of alle RAL-kleuren.

Maar ook…

 • DE GEVENTILEERDE BEKLEDING
  De geventileerde bekleding voor houtkachels is samengesteld uit twee schuivende elementen in geverfde inox. Zij worden rond de geëmailleerde aansluiting geplaatst. Hierdoor wordt het geëmailleerde kanaal geventileerd en laat het toe om de voorgeschreven veiligheidsafstand te verminderen: van 3 x de diameter van het aansluitkanaal tot 1 x de diameter. Bovendien, kan de geventileerde bekleding jouw geëmailleerd kanaal “bekleden” met kleren als Vuurrood, Paarsrood, Mosgroen, Saffierblauw, Grondbruin, Chocoladebruin, Leiengrijs, Muisgrijs en Mat zwart.

 • DECO+ is een design afwerkingsplaat. Het is compatibel met Therminox en de geëmailleerde kachelbuizen voor houtblokken.

 • EEN TREKREGELAAR
  Poujoulat biedt REGUL’ART, een design trekregelaar. Het optimaliseert de prestatie van het toestel en is een originele decoratie voor uw interieur.

Meer informatie over esthetische aansluitingen voor houtkachels en pelletkachels
Meer informatie over aansluiting en esthetische afwerkingen voor houtkachels en pelletkachels
Meer informatie over de geëmailleerde aansluitingskanalen


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel

Het PGI-systeem voor jouw pelletkachel

Woningen worden steeds hermetisch dichter. Daarom ontwikkelde Poujoulat het PGI-systeem, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten. Dit systeem is...

Lees meer

Gaskachel of gashaard: kies Duogas!

Gaskachel of gashaard: kies Duogas!

DUOGAS zorgt voor de aansluiting van gaskachels en gashaarden in de individuele woning. Het zorgt voor de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Poujoulat heeft ...

Lees meer

Isolerende schelp Coqisol voor het rookkanaal

Isolerende schelp Coqisol voor het rookkanaal

Poujoulat biedt een innoverend systeem aan dat is bedoeld voor de doorsteek van rookkanalen door plafonds, daken en muren.

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Je woning verwarmen met een kachel of haard? Ontdek welke mogelijkheden je hebt

  Je woning verwarmen met een kachel of haard? Ontdek welke mogelijkheden je hebt

  Je woning gezellig verwarmen doe je met sfeermakers als kachels en haarden. Van brandstof over werking tot prijs en onderhoud: ontdek onze complete gids.

  Lees meer
 • Must-do voor het najaar: de schoorsteen vegen

  Must-do voor het najaar: de schoorsteen vegen

  De temperaturen dalen, dus kachels en haarden mogen weer volop branden! Maar hoe zit het met je schoorsteen? Wanneer is die nog geveegd?

  Lees meer
 • Van pelletkachel tot ventilatie: 5 toestellen voor een aangenaam binnenklimaat

  Van pelletkachel tot ventilatie: 5 toestellen voor een aangenaam binnenklimaat

  Verwarmen en ventileren, een uitdaging tijdens de koude herfstdagen. Ontdek welke toestellen wij selecteerden voor een aangenaam binnenklimaat.

  Lees meer
 • Ontdek de voor- en nadelen van pellets

  Ontdek de voor- en nadelen van pellets

  Pellets, kleine cilindervormige korreltjes, zijn CO2-neutraal en goedkoper dan de meer traditionele brandstoffen.

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken