Inspiratie

Binnenkijkers

Bekijk alles
 • Compacte woning van 85 m² op palen: “Volledig verplaatsbaar en afbreekbaar” Compacte woning van 85 m² op palen: “Volledig verplaatsbaar en afbreekbaar”

  Wim en Joosje bouwden in 2020 een bio-ecologische houtskeletwoning. De oppervlakte bedraagt slechts 85 m², maar de woning voelt toch ruim aan.

  Lees meer
 • David en Albert verbouwen rijwoning: hoe drukken ze de kosten? David en Albert verbouwen rijwoning: hoe drukken ze de kosten?

  In deze derde aflevering vernemen we hoe hun zomer eruitzag en hoe ze de kosten enigszins proberen te drukken in tijden van torenhoge materiaalprijzen.

  Lees meer
 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer
 • Binnenkijken: wonen op niveaus Binnenkijken: wonen op niveaus

  Pauline en Vincent wilden met hun vijf kinderen terug van het platteland naar de hoofdstad. Ze renoveerden een bescheiden rijwoning.

  Lees meer

Alternatieve woonvormen

Bekijk alles
 • Gerdine is aan laatste afwerking toe: “Sta zelf versteld van de ruimte in mijn tiny house” Gerdine is aan laatste afwerking toe: “Sta zelf versteld van de ruimte in mijn tiny house”

  In augustus 2020 begon Gerdine Vermeer met de bouw van haar tiny house. Nu is ze aan de laatste details toe. Tijd om eens binnen te kijken in het huisje!

  Lees meer
 • Is modulair bouwen de toekomst? Dit zijn de voordelen en zoveel kost het Is modulair bouwen de toekomst? Dit zijn de voordelen en zoveel kost het

  In vergelijking met een standaard (nieuw)bouwproject is de bouwtijd korter en kan je de woning laten meegroeien naargelang je gezinssituatie evolueert.

  Lees meer
 • Komen je ouders bij je inwonen? Zo pak je het aan Komen je ouders bij je inwonen? Zo pak je het aan

  Je woning ombouwen zodat je ouders bij jou hun intrek kunnen nemen? Het lijkt vanzelfsprekend, maar er zijn enkele aandachtspunten.

  Lees meer
 • Deel 2: Hoe ver staat Gerdine met haar tiny house? Deel 2: Hoe ver staat Gerdine met haar tiny house?

  Vorige week brachten we het verhaal van Gerdine die zelf een tiny house bouwt. Tijd voor het vervolg!

  Lees meer

Trek je plan

Bekijk alles
 • Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer (3/3) Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer (3/3)

  Laure en Alexander lieten hun woonkamer onder handen nemen door architectuurbureau Wolfs. Laat je inspireren door dit warme, open ontwerp.

  Lees meer
 • Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer

  Op zoek naar inspiratie voor je woonkamer? Laat je inspireren door dit ontwerp van Donald Maho. Hij tekende een nieuw plan uit voor Laure en Alexander.

  Lees meer
 • Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer (2/3) Trek je plan: Een nieuw ontwerp voor een warme woonkamer (2/3)

  Op zoek naar inspiratie voor je woonkamer? Caroline Convertini richtte de leefruimte van Laure en Alexander in. Laat je inspireren door dit ontwerp.

  Lees meer
 • Trek je plan: Badkamerontwerp met oog voor de toekomst (3/3) Trek je plan: Badkamerontwerp met oog voor de toekomst (3/3)

  Hilde en Peter willen graag een badkamer die ze nog jarenlang kunnen gebruiken. Interieurarchitect Nick Santana maakt een nieuw ontwerp.

  Lees meer