Planning

 • Geld investeren in het huis van je partner: hierop moet je letten Geld investeren in het huis van je partner: hierop moet je letten

  Je wil geld investeren in het huis dat van je partner is. Krijg je dat geld terug als de relatie stukloopt? We vroegen het aan advocaat Jan Roodhooft.

  Lees meer
 • EPC doet huizenprijzen dalen (én stijgen) EPC doet huizenprijzen dalen (én stijgen)

  De huizenprijzen dalen licht sinds 2022. De vastgoedbarometer stelt dat huizen met een slecht EPC goedkoper worden. Huizen met label A of B worden duurder.

  Lees meer
 • Betaalbaar wonen? Ontdek deze 5 woonformules Betaalbaar wonen? Ontdek deze 5 woonformules

  Bijna 1 op 3 kopers is jonger dan 30 jaar. Nochtans is een eigen huis kopen niet vanzelfsprekend meer. Gelukkig bestaan er ook betaalbare woonformules.

  Lees meer
 • Blijven prijzen van bouwmaterialen stijgen? En hoe kan je besparen? Blijven prijzen van bouwmaterialen stijgen? En hoe kan je besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd. We vroegen aan de Bouwunie hoe die prijzen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.

  Lees meer

Regelgeving

Bekijk alles
 • Slopen en heropbouwen of renoveren? Met dit plan maak je de juiste beslissing Slopen en heropbouwen of renoveren? Met dit plan maak je de juiste beslissing

  Sinds begin 2023 is er een renovatieverplichting voor woningen met label E of F. De afweging maken tussen renoveren en slopen is belangrijker dan ooit.

  Lees meer
 • Strengere energie-eisen voor wie woning wil bouwen of verbouwen Strengere energie-eisen voor wie woning wil bouwen of verbouwen

  Ga je bouwen of een grondige energetische renovatie uitvoeren? In 2023 gelden er strengere normen voor het verplicht aandeel hernieuwbare energie.

  Lees meer
 • Woning met label E of F verplicht renoveren naar label D binnen 5 jaar Woning met label E of F verplicht renoveren naar label D binnen 5 jaar

  Wie in 2023 een energieverslindende woning koopt, is verplicht om die binnen de vijf jaar energetisch te renoveren naar minimum een label D.

  Lees meer
 • 6% btw bij renovatie niet meer voor iedereen 6% btw bij renovatie niet meer voor iedereen

  Wie renoveert betaalt maar 6% btw. Maar de ene renovatie is de andere niet. Dus worden de regels strenger. Benieuwd wat dat betekent voor jouw project?

  Lees meer

Bouwpartners

Bekijk alles
 • Bouwbeurs Roeselare bijna van start Bouwbeurs Roeselare bijna van start

  Op 4 februari opent Bouwbeurs Roeselare opnieuw de deuren. Tijdens deze 42e editie staan er 190 exposanten paraat om je te informeren en inspireren.

  Lees meer
 • Wonen 2023 opent eind deze maand de deuren Wonen 2023 opent eind deze maand de deuren

  Eind januari gaat bouwbeurs Wonen van start. De Nekkerhal in Mechelen is dan dé plek voor iedereen die op zoek is naar bouwinformatie en inspiratie.

  Lees meer
 • Bouw&reno 2023: inspiratie, gratis infosessies en advies op maat Bouw&reno 2023: inspiratie, gratis infosessies en advies op maat

  Van 14 tot en met 22 januari kan je je hart ophalen tijdens Bouw&reno. Ontdek zo'n 150 exposanten in Antwerp Expo en krijg gratis advies op maat.

  Lees meer
 • Werkt je aannemer aan een uurtarief? Zo vermijd je discussies Werkt je aannemer aan een uurtarief? Zo vermijd je discussies

  Aannemers werken soms aan een uurtarief in de plaats van een vast bedrag. Met deze tips vermijd je discussies over het aantal gepresteerde uren.

  Lees meer
 • Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting Slim ontwerp: maak je woning bestand tegen koude en oververhitting

  2022 was een van de warmste en droogste jaren ooit. Hoe kunnen we onze woningen tegen hittegolven en extreme temperaturen beschermen?

  Lees meer
 • Deze winter meer kans op schimmel en vochtproblemen in huis Deze winter meer kans op schimmel en vochtproblemen in huis

  Experts vrezen een heuse schimmelgolf deze winter. We leggen uit hoe dat komt en wat je ertegen kan doen.

  Lees meer
 • Flexwonen: zo groeit je huis met je mee Flexwonen: zo groeit je huis met je mee

  (Ver)bouwen doe je vaak maar één keer. Met deze tips geniet je levenslang van je woning, in alle comfort.

  Lees meer
 • Van kachelwinkeltje naar woning vol licht en lucht Van kachelwinkeltje naar woning vol licht en lucht

  Duurzaam, ecologisch en op een gezonde manier renoveren? Yes, please! Elisabeth en Lise toverden een oude kachelwinkel in de stad om tot een oase van licht.

  Lees meer