livios logo
logo

Renovatieplannen? Vergeet de garage niet


  

Geen autoruiten krabben in de winter, niet zeulen met boodschappen... Inpandige garages hebben veel voordelen. Maar moet je ze nu wel of niet isoleren?

Niet isoleren

De regel is dat je de garage best zo veel mogelijk buiten het beschermde volume houdt. Dat zijn de ruimtes in huis die je verwarmt. Dat kan als hij alleen maar gebruikt wordt als auto- en fietsenstalling.

Wel isoleren

Gebruik je de garage tegelijk als washok of als hobbyruimte, dan moet je hem isoleren. Je garage valt dan binnen het beschermde volume. Dit is waarop je dan moet letten:

De poort

Een garagepoort isolerend en luchtdicht maken, is moeilijk. Heb je nog een oude kantelpoort, dan vervang je die best wel door een sectionale poort die je goed afdicht. Ramen of een deur in de poort zijn af te raden.

De muren

Breng een bepleistering aan om luchtlekken te voorkomen. Na-isoleren doe je best langs de buitenkant. Lukt dat niet, isoleer dan aan de binnenzijde in combinatie met een voorzetwand. Vergeet ook niet om het plafond of het dak te isoleren.   Tekst Wim Deloof Openingsbeeld © Hörmann

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/renovatieplannen-vergeet-de-garage-niet/