Wil je een keuken die jarenlang meegaat? Keukens De Abdij introduceert duurzame keukenkasten met een unieke houtkern die ijzersterk is.
Keukenkast uit kleine houten balkjes
Duurzaamheid, je kan er niet meer rond, ook niet in de keuken. Want wie investeert in een mooie, nieuwe keuken wil dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom lanceert Keukens De Abdij keukenkasten met een multimassieve kern. De kern van het materiaal bestaat uit kleine, massieve houten balkjes. “Dat maakt het nauwelijks buigzaam en uiterst stabiel en daarom zeer geschikt voor legplanken met een hoge belasting”, aldus CEO Bruno Van Den Brande. Het materiaal bestaat al langer, maar de keukenbouwer is de eerste die het opneemt in zijn aanbod.
Minder lijm, maar ultra stevig
De meeste duurzaamheidswinst zit hem in de productie. Door minder lijmen en chemische stoffen te gebruiken denkt Keukens De Abdij ook aan de planeet. Bovendien kiezen ze enkel voor hout van gecertificeerde oorsprong. Een keukenkast moet ook tegen een stootje kunnen. Zeker als je weet dat je ze gemiddeld twintig keer per dag opent en sluit, in een omgeving waar volop gekookt is en dus vocht vrijkomt. “Onze nieuwe keukenkasten komen als beste uit de test als het op vochtbestendigheid aankomt. Waar een MDF- of spaanplaat wel een invloed van vochtige omgevingen ondervindt, reageert het nieuwe plaatmateriaal nauwelijks op water.”
Facts&figures
- De gemiddelde Vlaming vervangt een keuken pas na 25 jaar. Keukenkasten met multimassieve kern gaan tot 35 jaar mee.
- Kasten uit multimassieve kern zijn sterker en herbruikbaar.
- Het plaatmateriaal heeft een uitstekende schroefvastheid. Schroeven blijven muurvast zitten. Ook wanneer eenzelfde plaat hergebruikt wordt.
- Dankzij de gladde afwerking en de mogelijkheid om decoratieve lagen toe te voegen, passen de nieuwe keukenkasten in elke keukenstijl.
- Meer info: www.keukensdeabdij.be




