Keuzewijzer: vind de vloer die bij jou past

Ben je op zoek naar de perfecte vloer voor jouw droomwoning? Weet dat het aanbod énorm is. We helpen je daarom graag op weg met deze keuzewijzer en lijsten alle vloertypes voor je op. Zowel de meest, als de minder bekende. In woord én beeld!

Keramische tegels

Keramische tegels heb je in verschillende kleuren, designs, materialen en prijsklassen. Je kan er werkelijk alle richtingen mee uit.

 • vloer vloeren NL_Vloertypes_1
  Foto Impermo NV

Cementtegels

Cementtegels bieden een oneindig aantal mogelijke combinaties van patronen en kleuren. Mooi als blikvanger in ieder interieur.

 • vloer vloeren NL_Vloertypes_2
  Foto Impermo NV

Natuursteen

Blauwe hardsteen, graniet, basalt, marmer, travertin,… er zijn heel wat soorten natuursteen. Stuk voor stuk geven ze extra cachet aan je woning.

 • NL_Vloertypes_3
  Foto Beltrami

Parket

Parket is een eeuwenoud materiaal en doet het ook vandaag nog altijd zeer goed in zowel moderne als rustieke interieurs.

 • vloer parket vloeren parketvloer keuzewijzer NL_Vloertypes_4
  Foto Lamett Europe

Laminaat

De look van hout, het onderhoudsgemak van kunststof. Laminaat is een populaire vloer en laat zich makkelijk in elkaar klikken. Ideaal voor doe-het-zelvers.

 • NL_Vloertypes_5
  Foto Unilin BVBA Division Flooring

Kurk

Gewonnen uit de kurkeik, is het natuurproduct kurk een ecologisch alternatief voor je vloer. Zelfs in je badkamer of sauna.

 • vloer keuzewijzer NL_Vloertypes_6
  Foto Santana

Vast tapijt

De zachtste vloerbekleding voor je huis is vast tapijt. Je kan kiezen uit een groot gamma aan kleuren, materialen, texturen en diktes.

 • NL_Vloertypes_7

Steentapijt

Steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit miljoenen kleine steentjes vermengd met kunstharsen. Beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

 • NL_Vloertypes_8
  Foto Livios

Vinyl

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking, opgebouwd uit meerdere lagen. Ze bestaan ook in een geweven variant.

 • NL_vloertypes_9
  Foto Unilin BVBA Division Flooring

Linoleum

Dit natuurlijk product biedt heel wat esthetische mogelijkheden. Zelfs een gepersonaliseerde vloer met logo of figuur kan perfect met linoleum.

 • NL_Vloertypes_10
  © Forbo Flooring

Beton

Een betonvloer is door zijn strakke look populair in woningen met een hedendaagse architectuur. Je hebt een gepolierde en gepolijste variant.

 • betonvloer vloer beton NL_Vloertypes_11

Gietvloer

Een vloer uit één stuk met een industriële look: de gietvloer. Ze is volledig naadloos en je hebt de keuze uit een onbeperkt kleurenscala.

 • vloer vloeren gietvloer keuzewijzer NL_Vloertypes_12
  Foto DRT Gietvloeren

Granito of terrazzo

De naadloze granitovloer bestaat uit een mengsel van granulaatkorrels, cement, zand en water. Stukjes kristal of gekleurde glasdeeltjes zorgen voor een extra kleureffect.

 • NL_Vloertypes_13

Leve de lookalikes
Voor alle exclusieve vloeren in hout, beton of natuursteen bestaan er goedkopere of gebruiksvriendelijkere alternatieven. Benieuwd naar deze lookalikes?

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?
De badkamertrends voor 2023 zijn er! Welke stijl past het best bij jou?

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe reeks trends met zich mee voor je badkamer. Facq presenteert zeven verschillende stijlen voor 2023: Boho Chic, Landelijk, ...

Lees meer
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de...

Lees meer
Grrrrote actie: 15% korting op alle XL-vloeren van BerryAlloc
Grrrrote actie: 15% korting op alle XL-vloeren van BerryAlloc

Onze BerryAlloc-vloeren garanderen jou zorgeloze momenten van plezier. Naast kwaliteit, geven ze jou tijd: ze zijn zo geplaatst én gepoetst. Ze zien er ook ...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken