Een dressing op maat? Op deze prijs moet je rekenen

Droom jij van een inloopkast of dressing op maat en ben je benieuwd naar de prijs? Nathalie De Weirdt van DM-Line en Kaat Goegebuer van Maatkasten Online vertellen hoeveel een dressing op maat je kost en welke elementen de prijs bepalen.

1. Grootte en indeling dressing

Natuurlijk hangt veel af van de grootte van je dressing. Maar ook de indeling speelt een rol in de prijs. "De gulden regel: hoe meer hout en hoe smaller de vakjes, hoe hoger de prijs", zegt Nathalie. "Je kan het basic houden door te kiezen voor kasten met brede onderverdelingen en een aantal hanggedeeltes. En minder lades en vakjes."

"Het spreekt voor zich dat een dressing met meer lades of kledijliften een hogere prijs heeft dan een dressing met eenvoudige legplanken", vult Kaat aan. "Vouw jij je kledij graag op stapels, dan zijn die extra’s helemaal niet nodig en volstaat voor jou een kast met legplanken."

Zie je het wat grootser? Bijvoorbeeld een dressing tegen drie muren? Dan is het vaak goedkoper om drie aparte kasten tegen elkaar te plaatsen, dan met doorlopende hoeken te werken.

2. Open versus gesloten

Is er iets zoals een richtprijs? "Die hangt af voor welk type dressing je kiest: een doe-het-zelfpakket of een volledig geïnstalleerde dressing. Voor een doe-het-zelfpakket betaal je zo’n 300 tot 600 euro per lopende meter. Die prijs is inclusief btw, maar exclusief plaatsing, aangezien je de kasten zelf monteert", zegt Kaat.

Nathalie rekent voor een dressing op zo'n 600 à 800 euro per lopende meter. "Dat is exclusief btw en plaatsing. Met indeling en kleur naar keuze. Daarvoor heb je een open dressing, met een evenwichtige verhouding tussen leg- en hanggedeeltes. Zonder lades en accessoires. In een kamer van pakweg 2 meter 40 hoog. Onder een vlak plafond. Want afschuiningen onder een hellend dak brengen ook een meerkost mee."

Wil je een afgesloten dressing? Dan moet je volgens Nathalie rekenen op nog eens 400 à 900 euro per lopende meter voor de deuren. Afhankelijk van de afwerking, en of je schuif- of draaideuren wilt.

3. Materiaal en afwerking

Ook het materiaal waaruit je dressing bestaat, speelt een rol. "Neutraal wit is het goedkoopste. Houtdecoren zijn doorgaans duurder", weet Kaat.  "De kern van de dressing bestaat uit een spaanderplaat. Hoe hoger de dichtheid daarvan, hoe beter de kwaliteit", vult Nathalie aan.

"Je kan je dressingdeuren bovendien een extra touch geven met een speciale afwerking. Dat gaat van aluminiumgrepen, spiegels en melkglas tot matte afwerking, hoogglans of poederlak. Keuzes die een impact hebben op de prijs. En ook de lades kan je nog eens aan de binnenkant met hout afwerken. Dan zit je al met een wat luxueuzere variant", legt Nathalie uit.

4. Accessoires voor je dressing

Als je ten slotte je dressing helemaal tot in de puntjes wil afwerken, dan heb je nog keuze tussen heel wat accessoires. "Dat gaat van extra lades, over schoenenrekken, dassenhouders, uittrekbare legvlakken, kledingliften, tot geïntegreerde LED-verlichting. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos", besluit Nathalie.

Geen aparte ruimte voor een dressing? Geen probleem. Probeer het eens met een modulaire indeling!

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Dé 4 afwerkingslagen voor je betondakpan
Dé 4 afwerkingslagen voor je betondakpan

Is je dak aan vernieuwing toe? Ben je bovendien op zoek naar een duurzame en esthetische oplossing? Dan hebben we goed nieuws! Dankzij de vier BMI Monier...

Lees meer
MEISTER-akoestiekpaneel 'Acoustic Sense'
MEISTER-akoestiekpaneel 'Acoustic Sense'

Het zijn absolute eyecatchers en hebben een geweldig geluidsisolerend vermogen: de nieuwe akoestiekpanelen 'Acoustic Sence' van MEISTER geven de moderne...

Lees meer
Zo pas jij roze toe in je interieur
Zo pas jij roze toe in je interieur

Het effect van roze in je interieur is afhankelijk van de intensiteit. Zachtroze is rustgevend, magenta is koeler en prikkelender. Hoe dan ook, roze is en...

Lees meer
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken
Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen
Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken
Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag
Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken