Wat kost een platdakvenster?

Een ingesloten ruimte onder een plat dak heeft nood aan daglicht dat de plaats verruimt en oplicht. Een platdakvenster kan dan als doorgeefluik dienen. Wij bekijken met Fakro de mogelijkheden en de prijskaartjes. Alle vermelde prijzen gelden voor een platdakvenster van 1 m², exclusief btw.

  • Platdakvenster Fakro
    Foto Albintra
  • Platdakvenster Fakro
    Foto Albintra
  • Platdakvenster Fakro
    Foto Albintra

Koepel of vlak?

Wanneer je het venster van buitenaf ziet, kan een koepel op je dak het zicht ontsieren en kies je beter voor een platdakvenster. Ziet niemand van buitenaf het venster? Dan volstaat een platdakvenster met koepel.

Een platdakvenster zonder koepel is duurder door het maatwerk en de grotere hoeveelheid glas. Bij een venster met koepel is de basis hetzelfde, maar is er altijd één laag beglazing minder. De koepel vervangt de derde laag glas. Veiligheidsbeglazing is standaard voorzien in elk type platdakvenster.

Beglazing als isolatie

Een platdakvenster met koepel heeft twee of vier lagen glas. Voor tweelagige beglazing betaal je gemiddeld 1.000 euro, voor vierlagige beglazing is dat 1.585 euro. Beide gaan elektrisch open en dicht. Dit isolatieverschil van twee lagen glas voor een venster van 1 m² komt neer op zo’n kleine 600 euro.

Voor een vast platdakvenster met koepel en tweelagige beglazing betaal je zo’n 580 euro. Een versie met vierlagige beglazing opent altijd elektrisch.

Een vlak platdakvenster (dus zonder koepel) heeft drie of vier lagen glas. Voor drielagige beglazing bedraagt het prijskaartje gemiddeld 1.025 euro, voor vierlagige beglazing betaal je 1.618 euro. Een verschil van één laag glas komt dus gemiddeld neer op zo’n 600 euro.

Inkijk: opaal of helder?

Om inkijk te vermijden kan je kiezen voor opaal glas. Deze variant laat voldoende licht door, maar nieuwsgierige buren zijn er wel aan voor de moeite.

De prijs van een platdakvenster met koepel blijft hetzelfde voor opaal en helder glas. Voor een vlak platdakvenster betaal je 10 % meer als je de bovenste glasplaat in opaalglas verkiest.

Verluchting

Platdakvensters zijn ofwel vast (minst duur) of gaan manueel of elektrisch open (meest duur). Voor een venster van 1 m² betaal je gemiddeld 120 euro extra voor een manueel opengaand systeem ten opzichte van een vast platdakvenster. Voor een elektrisch systeem komt er 435 euro bij.

Voorbeeld

Een drielagig vlak platdakvenster van 1 m², voorzien van opaal glas en manueel te openen, kost gemiddeld 1.250 euro.

Een tweelagig vlak platdakvenster van 1 m², voorzien van opaal glas en manueel te openen kost gemiddeld 720 euro.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Elegant kleurencollectie vanaf 2023
Elegant kleurencollectie vanaf 2023

Ben je op zoek naar de perfecte ramen en deuren voor jouw woning? Bij Deceuninck helpen we je graag bij het vinden van de ideale match. We vinden het...

Lees meer
Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade
Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade

Welkom bij een Reynaers Aluminium vakman in je buurt Reynaers Aluminium organiseert een opendeurweekend op 25 en 26 maart waarbij je welkom bent bij een...

Lees meer
Zijn mijn deuren inbraakveilig? Waar moet ik op letten?
Zijn mijn deuren inbraakveilig? Waar moet ik op letten?

Bij het kiezen van deuren is veiligheid heel belangrijk. Maar waarom kiezen voor aluminium? En wat zijn de beveiligingsopties? We geven u alvast wat goede...

Lees meer
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc
Welk materiaal kiezen voor je ramen? Dit zijn de voordelen van aluminium en pvc

Ramen bepalen in grote mate de stijl van je woning. Je gaat dan ook niet over één nacht ijs om de juiste ramen te kiezen. Maar welk materiaal is de beste...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken