Kelder transformeren? Check deze 5 ideeën

Dient jouw kelder ook alleen om je oud papier en andere nutteloze zaken in op te bergen? Zonde van de verloren ruimte! Misschien kan je hem wel een herbestemming geven. Wij geven je alvast 5 ideeën voor jouw kelder 2.0!

1. Bioscoop

De meeste kelders hebben geen ramen. Daardoor zijn ze meestal al perfect verduisterd en heb je geen last van vervelende lichtreflecties op je televisiescherm. De ideale ruimte om films te bekijken dus! Neem enkele comfortabele zetels, een groot scherm of beamer en eventueel een audiosysteem. Zet je film op, neem wat popcorn erbij en geniet in je eigen thuisbioscoop!

2. Sauna

Ga je graag naar de sauna maar wil je die liefst niet delen met anderen? Een privé-sauna huren is een optie, maar waarom zou je er niet zelf een installeren in je kelder? Een standaardcabine past al in een ruimte van 2 m op 1,5 m. Maar bezint eer ge begint! Is je kelder goed geïsoleerd? Zijn er geen vochtproblemen? Beschikt hij over een goede ventilatie? Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Heb je toch nog twijfels, vraag dan raad aan een expert.

3. Fitness

Je kent het wel: je zou wel willen gaan fitnessen maar de rit naar de sportschool is er nét te veel aan. Door enkele sporttoestellen in je kelder te plaatsen, heb je geen excuses meer! Geef de muren een likje verf, zet er een tv of radio en het zweten kan beginnen. Dat is trouwens nog een voordeel van een fitnesskelder: onaangename geurtjes blijven beneden.

4. Mancave

Wil je thuis een eigen ruimte creëren waar je jezelf even kan terugtrekken? Of is je woonkamer te klein geworden voor jouw feestjes? Waarom maak je van jouw kelder dan geen mancave! De ruwe bakstenen en betonnen muren hebben alvast geen make-over nodig, want die passen perfect bij het stoere karakter van een mancave. Wat moet je dan wel doen? Zet er enkele (tweedehands) zetels, een pooltafel en een frigo, en nodig je vrienden maar uit!

5. Wijnkelder

“Ik ga even een goede fles uit onze wijnkelder halen.” Hoor je het jezelf al zeggen tijdens een etentje thuis met vrienden of familie? Waarschijnlijk niet, want een wijnkelder lijkt enkel te zijn weggelegd voor de happy few. Toch hoeft het helemaal niet duur te zijn. Zet er enkele paletten of hang rekken aan de muur. Of waarom gebruik je geen simpele buizen? Steek er enkele flessen in en jouw eigen wijnkelder is een feit! De grootste investering? De wijnflessen zelf natuurlijk.

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Altijd vocht in je kelder? Alleen deze oplossing werkt echt
Altijd vocht in je kelder? Alleen deze oplossing werkt echt

Wat hebben een kelder en een zwembad gemeen? Dat ze allebei perfect waterdicht zijn. In theorie. Want in de praktijk krijgen veel gemetselde kelders af te...

Lees meer
3 manieren om je kelder waterdicht te maken
3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Het is natuurlijk beter als je kelderdichting kan uitvoeren aan de buitenkant van je huis. Maar vaak is dat niet of bijna niet mogelijk zonder heel grote...

Lees meer
Betonnen prefab werkputten en smeerkelders
Betonnen prefab werkputten en smeerkelders

Een niche product binnen het gamma dat eerder uitzonderlijk wordt toegepast bij private woningbouw. Hoewel we binnen dit segment reeds mooie dingen hebben...

Lees meer
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de ...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken