Gespot: de 5 musthaves van januari

Elke maand lanceren bouw-, exterieur- en interieurmerken nieuwe producten voor je huis en tuin. Onze woonexpert houdt de vinger aan de pols en maakt telkens een mooie selectie. De musthaves van deze maand: zes nieuwe gevelsteenkleuren, een nieuwe pvc-lijn voor ramen en deuren, design laadpalen van Belgische makelij, een strakke lichtstraat voor meer licht in huis en koper als accent in de keuken.

Musthave 1: nieuwe kleuren voor je gevelsteen

Gevelstenen zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Zo vind je voor jouw (ver)bouwproject vast wel een gevelsteen naar je zin. Toch als het van baksteenproducent Wienerberger afhangt. Zij lanceerden zes nieuwe kleuren voor hun Amfora-collectie.

Ga je graag voor een grijze gevel? Dan kan je kiezen tussen drie nieuwe grijstinten: Misto Grijs (met een witte ondertoon), Rino grijs (met zwarte accenten) en Silvo Grijs (grijsbeige schakeringen). Hou je liever van een intense gevelkleur? Dan is de donkerbruine Castana misschien iets voor jou. Of Zafferano, een gele gevelsteen met beige, roze en witte accenten. Wie een steen met warme gloed zoekt, kan kiezen voor Rubino, een sprekende rode gevelsteen met zwartbeige nuances en bruine accenten.

Facts&figures

 • Misto, Rino en Silvo zijn ook verkrijgbaar in de smalle Eco-brick uitvoering
 • Castana, Zafferano en Rubino zijn beschikbaar in Waalformaat (210 x 100 x 50 mm)
 • Licht ruwe textuur door Wasserstrich oppervlaktebehandeling
 • Meer info: www.wienerberger.be

Musthave 2: nieuwe pvc-lijn voor ramen en deuren

Voor wie vandaag bouwt of verbouwt speelt energiezuinigheid absoluut een belangrijke rol. Daarom ontwikkelde Profel, de Belgische specialist in ramen en deuren, een nieuwe lijn uit pvc. De LUMO 80 combineert een sterk isolerend vermogen met een stijlvol design.

Het kader van de LUMO 80-lijn krijgt een dieper profiel, wat zorgt voor een verbeterd isolerend vermogen. Daarnaast zijn de vleugels smaller voor een verfijnd effect en meer lichtinval. Met zijn geluids- en thermische isolatie is LUMO 80 geschikt voor BEN-woningen. Wat het raamkader betreft, kan je kiezen uit drie vleugels: de strakke Fino vleugel, de traditionele Retro vleugel en de tijdloze Primo vleugel.

Facts&figures

 • Pvc met staal versterkt
 • Vormvast en onderhoudsvriendelijk
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Hout- en aluminiumlook ook mogelijk
 • Meer info: www.profel.be

Musthave 3: de eerste design laadpalen van Belgische makelij 

Zo’n 2 miljoen elektrische wagens! Zoveel bolides zouden er naar verwachting in 2030 op de Belgische wegen rondrijden. Om die allemaal geladen te krijgen, gaan er volgens AVERE (de Belgische federatie voor elektromobiliteit) zeker 150.000 laadpalen nodig zijn. De start-up Veton komt daarom met een nieuwe soort van laadpaal: eentje die efficiënt laadt én een mooi design heeft.

Bij de Veton One zit de laadkabel ingebouwd in het ontwerp. Strak verborgen achter een robuuste gecoate stalen deur. Maar naast het strakke design is het technische aspect ook zeer belangrijk. Zo is er een module waarmee je via slimme aansturing kan laden met zonnepanelen. Bovendien is het mogelijk om in te spelen op dynamische tarieven, zodat je goedkoper kan laden. 

Facts&figures

 • Verkrijgbaar in Cotton White, Medusa Green, Midnight Blue en Imperial Black
 • Oplaadvermogen van 13,5 kW
 • Prijs vanaf 2.479 euro excl. btw
 • Alle laadpunten zijn compatibel met EU elektrische voertuigen (type 2)
 • Meer info: www.veton.be

Musthave 4: lichtstraat voor meer licht in huis

Hoe vergroot je je leefruimte op een esthetische manier? Die vraag stelde Reynaers Aluminium, specialist in aluminium ramen, deuren en uitbreidingen, zich. Resultaat is MasterLight: een nieuw lichtstraatsysteem. Met dit nieuwe systeem haal je veel meer natuurlijk daglicht in huis, dat bovendien tot diep in je woning kan stralen.

MasterLight is bestand tegen alle weersinvloeden en kan naar eigen smaak vormgegeven worden. Graag het systeem als één vlak glasoppervlak? Of toch liever opgedeeld in verschillende raamprofielen? De ontwerpmogelijkheden zijn onbeperkt, dus ga voor de look die het beste past bij jouw huis.

Facts&figures

 • 100% waterdicht
 • Plaatsing onder hoek van minstens 2° is mogelijk
 • Geschikt voor dubbele en driedubbele beglazing
 • Kan windstoten tot 130 km/uur weerstaan
 • Meer info: www.reynaers.be

Musthave 5: koper in de keuken

Na goud, zilver en rosé gold is het volgens keukenbouwer Ixina de beurt aan koper. Met zijn warm roodgele kleur en verschillende afwerkingen vindt dit metaal een plekje in elke keukenstijl. Zo kan je kiezen voor een natuurlijke, geborstelde of gespiegelde finish. Bovendien heeft koper een  antibacteriële werking. Ideaal dus voor je keuken. 

Dus dompel de spoelbak en het kraanwerk in rijk koper als unieke eyecatcher. Of ga voor zacht en subtiel met kopergekleurde details aan keukendeuren en keukenlades. In combinatie met hout komt het metaal pas echt tot zijn recht. Maar ook effen fronten vullen het naadloos aan. En wil je net niet all the way gaan met koper? Vervang je huidige kastgreepjes dan eens door een koperen exemplaar. Zo krijg je bestaande keuken in 1-2-3 een nieuwe look.

Facts&figures

 • Ixina-keukens zijn beschikbaar in verschillende kleuren en opstellingen
 • Meer info: www.ixina.be

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Slimme waaier aan kleuren voor je buitenschrijnwerk: mix & match!
Slimme waaier aan kleuren voor je buitenschrijnwerk: mix & match!

Ramen en deuren kiezen? Deze beslissing bepaalt de stijl en uitstraling van je woning. Wil je een harmonieus geheel creëren? Met de slimme kleuren van...

Lees meer
Spaargeld brengt het meeste op in huis
Spaargeld brengt het meeste op in huis

Zelfs met de btw-verlaging op energieprijzen zitten we nog altijd op een historisch hoog cijfer. En je spaargeld, dat brengt op de bank nauwelijks iets op. ...

Lees meer
 “Verstandig omspringen met energie”, thema van Batibouw, waar Reynaers Aluminium op inspeelt
“Verstandig omspringen met energie”, thema van Batibouw, waar Reynaers Aluminium op inspeelt

De laatste maanden zijn onze energiefacturen sterk gestegen. We moeten dus manieren zoeken om energie te besparen. De beste manier om energie te besparen...

Lees meer
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers
Haal de natuur in huis met deze 7 ultracompacte stenen geïnspireerd op Italiaanse klassiekers

Ben je op zoek naar een materiaal met een natuurlijke uitstraling dat tegen een stootje kan? Met de nieuwe collectie Pietra Kode combineert Cosentino de ...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken