Gespot: de musthaves van februari

Elke maand lanceren bouw-, exterieur- en interieurmerken nieuwe producten voor je huis en tuin. Onze woonexpert houdt de vinger aan de pols en maakt telkens een mooie selectie. De musthaves van deze maand: een geluidsarme lucht-luchtwarmtepomp, klein gereedschap met een krachtig effect, een kantelbaar dakraam, een besparende douche en een slimme elektriciteitsmanager.

Musthave 1: fluisterstille lucht-luchtwarmtepomp

Je hebt het vast gemerkt, de energieprijzen swingen de pan uit. Nu het buiten nog koud is, zitten we graag warm en knus binnen. Maar hoe verwarm je je woning dan zonder een torenhoge energiefactuur te ontvangen? Dat kan met dit energiezuinig alternatief: de nieuwe Perfera Floor lucht-luchtwarmtepomp van Daikin.

Investeren in deze pomp loont het hele jaar door. Naast verwarmen kan dit toestel je woning ook koelen. Dit nieuwe model kan zelfs via een app bestuurd worden. Zo regel je vanop afstand het klimaat in je woning. Nog een voordeel is dat deze lucht-luchtwarmtepomp de woning maar liefst 14% sneller verwarmt dan een gewone airco.

Facts&figures

 • Combineerbaar met alle multi-buitenunits van 2 tot 5 poorten
 • Geluidsarme werking
 • “Floor Heating”: verspreidt warme lucht via onderzijde
 • “Heat Plus”: simuleert stralingswarmte binnen 30 minuten
 • Meer info: www.daikin.be

Musthave 2: klein gereedschap met krachtig effect

Onze tuinen worden steeds compacter. Maar hoe onderhoud je zo’n beperkte oppervlakte dan het best? De Aspire-serie van Husqvarna biedt een oplossing. Het gereedschap is opvouwbaar en zo compact mogelijk ontworpen. Zo kan je het gemakkelijk in een kleine bergruimte opslaan.

In de Aspire-serie zitten verschillende tools, zoals een robotmaaier, trimmer, snoeizaag, heggenschaar, bladblazer en een opvouwbare grasmaaier. Bij hun ontwerp is ook gedacht aan duurzaamheid, zo werkt al het gereedschap op een accu. Geen gedoe met verlengkabels dus! 

Fact&figures

 • Compacte gereedschapsset voor kleinere tuinen
 • Optionele set van opbergrail, plank en haak
 • Meer info: www.husqvarna.com

Musthave 3: kantelbaar dakraam

Een dakraam dat muggen en warmte buiten houdt? Met het nieuwe model SKY10 van Skylux is het mogelijk! Het hele jaar door worden extreme warmte, koude en lawaai buiten gehouden dankzij de kwaliteit en afwerking van de beglazing. Door een handig scharniersysteem kantelt het raam in een handomdraai met de buitenzijde verticaal aan de binnenkant. Dankzij dit scharniersysteem biedt het kantelraam ook een lichtkoepeleffect.

Aan de veiligheid is ook gedacht bij dit ontwerp. Een ongeluk zit in een klein hoekje wanneer de nieuwsgierigheid van een kind wordt gewekt door een openstaand raam. Het dakvenster in gekantelde stand is voorzien van kinderbeveiliging. Alvorens het raam helemaal begint te draaien, vergrendelt het. Ook inbrekers maken geen schijn van kans dankzij de vierpuntsvergrendeling in ventilatie- en gesloten stand.

Facts&figures

 • Standaard muggenhor aan de buitenzijde
 • Kiepfunctie met een kierstand en twee verluchtingsstanden
 • Eenvoudig in onderhoud
 • 100% Belgisch product
 • Meer info: www.skylux.eu

Musthave 4: comfortabel én zuinig douchen 

Een deel van de energiefactuur bestaat uit ons waterverbruik. Die factuur willen we natuurlijk zo laag mogelijk houden. De Pulsify Ecosmart van Hansgrohe kan je daarbij helpen. Dit nieuw douchemodel verbruikt tot maar liefst 40% minder water en voorziet je toch van alle comfort. De douche maakt ook in kleine badkamers een grote indruk. Dankzij het compacte design passen de elementen zich optimaal aan de doucheruimte aan, hoe klein die ook is. ​Deze duurzame manier van douchen zal het waterverbruik fors doen dalen.

Andere nieuwigheden van Hansgrohe zijn de Raindrain Compact en Raindrain Allround. Deze doucheafvoeren zijn makkelijk te reinigen en aan te passen aan de tegel van je badkamer. Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Facts&figures

 • Compact design
 • Duurzaam: verbruikt veel minder water
 • Geen verstoppingen of vieze geuren meer
 • Meer info: www.hansgrohe.com

Musthave 5: een slimme elektriciteitsmanager

“Van zodra zonnepanelen geen elektriciteit opwekken, zoals ‘s avonds, neem je elektriciteit van het net af”, legt Tom Vanden Bussche, CEO van QBus, uit. “Als je dan plots al je grootverbruikers zoals een warmtepomp of een laadpaal voor je elektrische wagen laat werken, zal de maandpiek de hoogte inschieten. Daar helpt de elektriciteitsmanager Luqas je bij.”

Luqas is zo groot als een smartphone en wordt in je elektriciteitskast geïnstalleerd. Het toestel is gekoppeld aan de digitale meter en stuurt ​je laadpaal, warmtepomp, en boiler aan in functie van je actuele elektriciteitsverbruik. Als je zonnepanelen hebt, wordt jouw consumptie gericht op eigen productie. Zo verspreidt Luqas je verbruik doorheen de dag en geniet je ten volle van je gratis zonnewinsten.

Facts&figures

 • Voor iedereen met een digitale meter
 • Vermindert de energiefactuur
 • Te besturen via een app
 • Meer info: www.qbus.be

Partnerartikels

Bekijk alle partners
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’
Op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek alles wat je moet weten in ons magazine ‘Mijn Badkamer’

Pas een huis gekocht of gebouwd en op zoek naar tools, tips en inspiratie om je badkamer in te richten volgens jouw wensen? Bestel dan snel ons gratis...

Lees meer
Elegant kleurencollectie vanaf 2023
Elegant kleurencollectie vanaf 2023

Ben je op zoek naar de perfecte ramen en deuren voor jouw woning? Bij Deceuninck helpen we je graag bij het vinden van de ideale match. We vinden het...

Lees meer
Welke zekeringkast heb je nodig? Stel het zelf samen met deze configuratietool!
Welke zekeringkast heb je nodig? Stel het zelf samen met deze configuratietool!

Bij het vervangen van een zekeringkast dien je rekening te houden met een aantal zaken. Elk huis heeft een correcte zekeringkast nodig, passend bij jouw...

Lees meer
Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade
Opendeurweekend van Reynaers Aluminium 25 en 26 maart – Gratis isolatie upgrade

Welkom bij een Reynaers Aluminium vakman in je buurt Reynaers Aluminium organiseert een opendeurweekend op 25 en 26 maart waarbij je welkom bent bij een...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken