Pimp je gevel met hout of aluminium

Een extra dimensie aan je gevel geven? Dat doe je met unieke gevelbekleding. Wij stellen je er twee voor: Jadiwood van Jadimex en Linarte van Renson. Val jij voor de warme houten of moderne aluminium variant?

Houten gevelbekleding

Jadimex, de Leuvense groothandel in hout, lanceert een nieuwe houten gevelbekleding. Thermo Essen Jadiwood is vergelijkbaar met tropisch hardhout en een duurzaam en 100% ecologisch alternatief voor exotische houtsoorten, bestand tegen alle weersomstandigheden.

Aluminium gevelbekleding

Linarte is het nieuwste paradepaartje van Renson, specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen. Deze gevelbekleding bestaat uit verticale aluminiumprofielen en geeft zowel je binnen- als buitenwanden een strakke, moderne look.

Eenvoudig te bevestigen

Beiden bekledingen zijn makkelijk te bevestigen. Voor de houten Jadiwood-planken wordt het clipsysteem Jadifix gebruikt, een verborgen bevestigingssysteem waarmee je jouw gevel met duurzaam hout kan bekleden. Je bevestigt elke clip met één schroef. Bovendien heeft de schroef een zelfborende punt waardoor je tijd bespaart. Daarna hoef je enkel nog de houten planken te bevestigen via een klikmechanisme. Het resultaat? Een strakke, maar warme look.

Bij Linarte kan je kiezen uit twee profielen: Block (beschikbaar in twee dieptes) en Even.
Ze zijn onderling combineerbaar waardoor je meer ontwerpmogelijkheden hebt. Ook deze aluminium profielen worden met clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur gemonteerd. Je klikt de profielen één voor één vast in de kunststof clips. Snel en eenvoudig te installeren.

Wat met uitzetting?

Hout zet uit bij vochtopname en krimpt bij het drogen. De Jadiwood-planken worden bevestigd via een vast punt én een punt dat kan uitzetten, zodat het hout probleemloos kan zwellen en krimpen.

Ook aluminium is een vervormbaar materiaal. Doordat de Linarte-profielen met clips op een achterliggende draagstructuur gemonteerd worden, is vervorming door thermische uitzetting uitgesloten.

Finishing touch

De profielen van Linarte kan je laten doorlopen van binnen naar buiten, zonder enige onderbreking. Of je kan je garagepoort en deuren tot een strak geheel in je gevel verwerken. Bovendien is het mogelijk om de profielen met houten accenten, ledstrips of zelfs tekst te personaliseren. Zelfs buitenstopcontacten, kraantjes en brievenbussen zijn perfect integreerbaar in deze nieuwe bekleding. Deze afwerkingsopties kan je ook in een latere fase aanbrengen en geven net dat tikkeltje extra. De Jadiwood-planken zijn op hun beurt ook geschikt om je terras te bekleden. Zo creëer je een geheel in dezelfde houtsoort.

Richtprijs Linarte: vanaf 279 euro/m²
Richtprijs Jadiwood: vanaf 135 euro/m² (inclusief bevestigingssysteem Jadifix)

Partnerartikels

Bekijk alle partners
S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!
S-line® smalle gevelsteen van Vandersanden: lichter voor je budget en het milieu!

Baksteenproducent Vandersanden lanceerde recent de smalle en ecologische gevelsteen S-line®. En daar heeft het familiebedrijf meerdere redenen voor. Want...

Lees meer
Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!
Gevelplanken in vezelcement overklassen hout. Dit is waarom!

Een houten gevel zorgt voor een warme en authentieke uitstraling, maar heeft als gevelbekleding een aantal nadelen: hout heeft het nodige onderhoud nodig...

Lees meer
Spaargeld brengt het meeste op in huis
Spaargeld brengt het meeste op in huis

Zelfs met de btw-verlaging op energieprijzen zitten we nog altijd op een historisch hoog cijfer. En je spaargeld, dat brengt op de bank nauwelijks iets op. ...

Lees meer
Je woning (verplicht) renoveren? Zo ga je van energielabel F naar D
Je woning (verplicht) renoveren? Zo ga je van energielabel F naar D

Het doel is om alle woningen tegen 2050 energieneutraal te maken. Daarom werd sinds begin dit jaar een renovatieverplichting ingevoerd bij aankoop van een...

Lees meer

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken