livios logo

Veranda: van verlanglijstje tot de werken

Is je verlanglijstje klaar? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een verandabouwer die je wensen concreet maakt. Te beginnen met een voorontwerp.

De juiste aannemer

Alles begint met de juiste aannemer. Vraag eens rond bij familie, vrienden en kennissen. Kennen zij een verandabouwer die goed werk levert? Ga op zoek naar referenties en bezoek eens een showroom. Gebruik daarbij ons artikel Hoe kies je een betrouwbare aannemer als houvast. Hou je een lijstje over van twee à drie kanshebbers? Ga dan langs voor een kennismakingsgesprek. Of laat ze bij jou langskomen – zo hebben ze meteen een zicht op de situatie!

Foto Sapa
  

Foto Oben
  

Knopen doorhakken

Tijdens zo’n gesprek toetst de verandabouwer jouw verwachtingen. En maakt hij op basis van jouw verlanglijstje een voorontwerp. Hij hakt samen met jou enkele knopen door: inplanting, oriëntatie, dakkeuze, beglazing, ventilatie, zonwering, materialen… Tot en met een stevige fundering. Laat altijd zo'n voorontwerp én een kostenraming maken. Zo weten jij en je aannemer waar jullie aan toe zijn.

Aan alles gedacht?

Niets over het hoofd gezien? Neem je voorontwerp en onze checklist er even bij!

Van voorontwerp naar de eigenlijke werken

Zijn jullie het eens over het voorontwerp, prijs en het plan van aanpak? Dan legt jouw aannemer alles vast in een definitief ontwerp. En kunnen de werken beginnen!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/veranda/veranda-van-verlanglijstje-tot-de-werken/