Houtopslag tuin: mag buur dit doen?

Vraag

Mijn buur heeft een houtopslag tegen de draadomheining en die beslaat een lengte van 20 meter. Zelf heb ik last van netels die erdoor groeien. Bij het opnieuw plaatsen van de vernieuwde opslag vroeg ik hem of het niet mogelijk was een plastiek onder de palletten te plaatsen zodat ik minder hinder krijg van onkruid. Het antwoord was: "Daar heb ik geen tijd voor en anders spuit ge maar eens. Ik heb assen gestrooid en dat zal wel weggaan. Ik heb geen plastiek of iets dergelijks."

Waarop ik heb geantwoord: "Sorry, met assen verdwijnt dit euvel niet. En voor netels helpt spuiten niet. De wortels moeten gerooid worden." Hij reageerde: "En toch doe ik niets. Ik moet verder werken met m'n hout".

Ik weet dat zijn wil steeds wet is, maar ik zou ook willen genieten van mijn tuin. Mag men zomaar een houtopslag plaatsen in de tuin en hoeveel? Bestaat er iets van afstand tussen de perceelgrens?

Antwoord

Het maakt zelfs niet uit of deze houtopslag op die plek mag liggen of niet. Je ondervindt duidelijk burenhinder, in die zin dat er een onevenwicht wordt gecreëerd tussen twee percelen. Je kan terecht bij de Vrederechter, en ik durf vermoeden met succes.

Beantwoord door: Astrid Clabots , Clabots Advocaten

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer