Wat is de juiste samenstelling van gestabiliseerd zand?

Vraag

Voor mijn afsluiting wil ik de palen, hoogte 1m50, 50 cm diep in stabilisé plaatsen. Wat is de verhouding zand/cement. Afsluiting dient enkel om een kleine hond binnen de omheining te houden. Wat is de verhouding zand/cement voor waterdoorlatende stabilisé?

Antwoord

De heer Heirbout van de firma DVR maakt een onderscheid in de toepassing voor de samenstelling van gestabiliseerd zand. Wanneer het dient als ondergrond voor een oprit uit klinkers, wordt gestabiliseerd zand samengesteld uit 150 kg cement met m³ zand. Dit zand is dan een evenredige mengeling voor grof rijnzand en scheldezand. Voor een terras gebruik je 50 kg cement per m³ zand meer. Ook hier is het zand weer een mengeling van rijnzand en scheldezand.

Hoeveel zand er in een kubieke meter gaat, is sterk afhankelijk van het soort zand, de korrelgrootte van dit zand en van het feit of dit zand droog of vochtig is.

Beantwoord door: Livios

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Je dak isoleren: de snelste stap naar een energiezuinige thuis

Je dak isoleren: de snelste stap naar een energiezuinige thuis

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een goed geïsoleerde woning! Vooral via het dak en de muren gaat er namelijk heel wat warmte verloren. Gelukkig kan je je dak vrij makkelijk en snel extra isoleren.

Vraag je offerte aan
Snel, voordelig en duurzaam: isoleer je zoldervloer met glaswol

Snel, voordelig en duurzaam: isoleer je zoldervloer met glaswol

Wil je je dak laten isoleren, maar is je zolderruimte enkel een opslagplaats of moeilijk bereikbaar? Dan is zoldervloerisolatie een betere keuze. Zo geniet je meteen van minder warmteverlies in huis. En van een lagere energiefactuur!

Vraag je offerte aan

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken