Bezoek onze kijkwoning in Herent & in Olen

Voor meer informatie over ons betonbouwsysteem en onze werkwijze staan wij u graag persoonlijk te woord in onze kijkwoning te Herent of Olen. Vrij te bezoeken op zaterdag tussen 10u00 & 16u00. Onze kijkwoningen zijn te bezoeken zonder afspraak. Check onze website voor de exacte openingsdagen.

Kijkwoning Herent

Op 24 maart 2018 openden we deze energie neutrale kijkwoning in Herent. Langs de drukke Mechelsesteenweg lonkt onze kubusvormige woning met schuine zijdes. De schuine zijden van het bouwperceel maakten het de architect niet gemakkelijk. Dankzij zijn doordachte aanpak en de vele mogelijkheden van beton slaagde hij er in om een compacte en eigentijdse woning te creëren met veel natuurlijk daglicht. Het daglicht dringt door tot ver in de kelder, waardoor de kelder als volwaardige leefruimte gebruikt kan worden. De betonconstructie maakt het ook mogelijk om met een grote zwevende constructie te werken in de linker zijgevel. Dit zorgt voor voldoende privacy op de bovenverdieping, ondanks het vele natuurlijk daglicht. Het karakter van de betonconstructie en de verschillende mogelijkheden zijn ook aan de binnenzijde van de woning zichtbaar. De allernieuwste technieken werden samengebracht op 3m² in een energiebox. Samen met een ver doorgedreven isolatie en de grote luchtdichtheid en thermische inertie van de betonwanden zorgt dit voor E-peil 8 en S-peil 23.

Adres kijkwoning Herent: Mechelsesteenweg 1092 - 3020 Herent

Kijkwoning Olen

3 jaar na onze energieneutrale kijkwoning te Herent realiseren wij een nieuw pareltje te Olen. Ons betonnen prefabsysteem is verder geoptimaliseerd en de woning is opnieuw energieneutraal. Verder werd een totaal ander design toegepast, samen met de nieuwste technieken. Al van op de afrit van de E313 in Herentals-Oost springt deze woning in het oog. Dit is te danken aan het atypsiche ontwerp en gebruik van beton en leien aan de gevel. Hiermee gaat CONCRETE HOUSE weer een stap verder in de moderne woningen. Deze energieneutrale woning heeft een E-peil van 3 en een S-peil van 25.

Adres kijkwoning Olen: Stadsestraat 24a - 2250 Olen

Wij ontvangen jullie graag!


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Concrete House - Open Wervendag 2023

Concrete House - Open Wervendag 2023

Tijdens Open Wervendag op 7 mei 2023 kan je zien hoe Belgische bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid combineren bij de bouw van nieuwe woningen,...

Lees meer

Energiezuinig bouwen met Concrete House

Energiezuinig bouwen met Concrete House

Concrete House heeft naast een grote liefde voor strakke, moderne woningen ook een sterke passie voor energie. De steeds strenger wordende EPB-eisen vragen ...

Lees meer

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Een kelder als extra volwaardige leefruimte in je woning

Concrete Base by ETIB is al 20 jaar toonaangevend in het uitvoeren van kelders in beton. De functie van een kelder in een woning is erg geëvolueerd....

Lees meer

Artikels van onze redactie

 • Hoe kies je de juiste sleutel-op-de-deurfirma?

  Hoe kies je de juiste sleutel-op-de-deurfirma?

  Hoe kies je tussen al die sleutel-op-de-deurbedrijven dat bedrijf uit dat het meest aansluit bij jouw verwachtingen? Wij helpen je met je keuze!

  Lees meer
 • Laat je inspireren op Batibouw 2023

  Laat je inspireren op Batibouw 2023

  Zes dagen lang, zes zones vol (ver)bouw- en wooninspiratie. Dat is Batibouw 2023. Van 14 tot en met 19 maart opent Batibouw opnieuw haar deuren.

  Lees meer
 • De EPB-verslaggever: van takenpakket tot prijs

  De EPB-verslaggever: van takenpakket tot prijs

  De EPB-verslaggever waakt erover dat jouw (ver)bouwproject aan de EPB-regelgeving voldoet. Wat behoort er tot zijn takenpakket en hoeveel bedraagt de prijs?

  Lees meer
 • Hoe kies je een betrouwbare aannemer?

  Hoe kies je een betrouwbare aannemer?

  Je project staat of valt met de juiste aannemer. Maar hoe vermijd je de cowboys? Livios maakt je zoektocht makkelijker!

  Lees meer

Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken