keukenwerkblad materiaalkeuze
Wij hebben een woning in Senegal met een gemetste keuken. Voor het keukenwerkblad en de eettafel hebben wij gekozen voor gepolierde beton (beton ciré), alles in het wit. Het was een risico, we wilden het proberen, maar we zullen een andere oplossing moeten vinden...
Op de bijgevoegde foto's kan je zien hoe het er na 2 maanden uit ziet. Op één foto kan je zien hoe alles er voorheen uitzag.
De benamingen van de producten die gebruikt zijn, ken ik niet. Eerst is alles met de beton ciré ingesmeerd. Als alles droog was is er 2x een coating opgesmeerd, die dan gedeeltelijk afgeschraapt werd als ze droog was.
Nu overwegen we om grote witte vloertegels te gebruiken op het keukenwerkblad en de eettafel. Een fantastisch idee is het niet, omdat we alles graag zo strak mogelijk houden.
Iemand een beter idee ? Het werkblad moet warmtebestendig zijn en ook bestand tegen zuren (citroen, azijn, ...). Liefst houden we natuurlijk alles in beton, maar we weten niet of er producten bestaan die het beton volledig kunnen "beschermen".








