Geef je interieur een nieuw elan met deze muur- en plafondklussen

Voor de een is een gat in de muur boren al een horrorervaring op zich. De ander kan niet wachten om zijn wanden en plafonds aan te vallen. Met de juiste tips haal je een pak meer uit je interieur, of je nu gipskartonplaten gebruikt of niet. Deze vijf populaire muur- en plafondklussen zetten je alvast op de creatieve weg.

1. Gipskartonplaten op wanden lijmen

Wil je een oneffen wand bekleden met gipskartonplaten, of een kleine kamer afwerken met zo min mogelijk verlies van ruimte? Dan is het verlijmen van gipsplaten de ideale methode.

Op naar de klus!

2. Voorwerpen bevestigen aan gipskartonplaten

Je kan de meest uiteenlopende zaken bevestigen aan gipskartonplaten. Maar opgelet: een schilderij monteer je op een andere manier dan een wastafel.

Op naar de klus!

3. Inbouwspots monteren in een verlaagd plafond

Inbouwspots bewijzen niet enkele hun nut als directe verlichting. Ze zijn ook uitermate geschikt als sfeerverlichting, al dan niet gecombineerd met een dimmer. Hoe bouw je ze op de juiste manier in?

Op naar de klus!

4. Wand- en plafondplanken plaatsen

Je verbergt er niet alleen onafgewerkte muren mee, je kunt je kamer er ook optisch mee vergroten of verlengen naargelang de plaatsing. In deze klus geven we je de instructies mee voor zowel de verticale als de horizontale plaatsing van wand- en plafondplanken.

Op naar de klus!

5. Gat in gipsplaat herstellen

Niets zo vervelend als een gat in je gipskartonnen wand. Gelukkig kan je deze schade volledig zelf herstellen. Je zal hier achteraf zelfs niets meer van merken.

Op naar de klus!

Partnerartikels

Bekijk alle partners
 • Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan
  Tegelen in een vochtige ruimte? Kinderspel met dit stappenplan

  Ben je je badkamer of keuken aan het afwerken en ga je een muur betegelen? Hou dan zeker rekening met deze aandachtspunten als je vochtproblemen wil...

  Lees meer
 • Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond
  Panelen: creatieve en akoestische designoplossingen voor je wand of plafond

  Je wanden of plafond een nieuwe look geven, maar mag het eens iets anders zijn dan een standaard laagje verf of behang? MEISTER biedt een uitgebreid...

  Lees meer
 • Fermacell: één universele gipsvezelplaat voor alle toepassingen
  Fermacell: één universele gipsvezelplaat voor alle toepassingen

  Als je je huis of appartement afwerkt met gipskartonplaten moet je vaak opletten welke plaat je voor welke ruimte of toepassing gebruikt. Waterbestendige...

  Lees meer
 • Klustip: zo werk je je wanden en plafonds perfect glad af
  Klustip: zo werk je je wanden en plafonds perfect glad af

  Heb je net een nieuwe wand of plafond geplaatst in gipskarton? En wil je die nu naadloos afwerken? Goed nieuws: Gyproc® heeft alles in huis voor een...

  Lees meer