livios logo

Renovatie: woning leegmaken

Ga je een woning kopen die je daarna gaat renoveren? Neem dan best in de verkoopsakte een clausule op die bepaalt wie zal instaan voor het leegmaken van de woning. Meestal zal die clausule bepalen dat de verkoper alle persoonlijke bezittingen, die niet tot de aankoop behoren, moet weggehaald hebben de dag voor het verlijden van de akte.

Als de spullen toch nog in de woning aanwezig zijn, zal de koper van de woning de spullen verwijderen op kosten van de verkoper. Laat ook vastleggen welke kosten hiervoor in aanmerking komen, zoals de huur van een container, de geleverde inspanningen, … Zo is hier achteraf geen discussie over mogelijk.

bouwafval puin

Foto Livios
  

badkamer renoveren toilet chauffage afbraakwerken renovatie

Foto Livios
  

Container huren?

Van zodra je woning leeg is, kan je beginnen met het afbreekwerk. Heb je veel bouwafval, dan is het verstandig een container te huren. Voor kleine hoeveelheden (tot 1.500 kilogram) is de puinzak een interessant alternatief. De firma bij wie je de zak koopt, komt deze nadien weer ophalen. 

Blijft het volume beperkt of beschik je over een aanhangwagen? Dan kan je het afval zelf naar het containerpark van je gemeente brengen.

12 dingen die je moet weten over totaalrenovatie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/totaalrenovatie/renovatie-woning-leegmaken/